Verduurzaming

Dat is wat anders dan duurzaam bouwen….
Bij verduurzamen draait het om een hoog wooncomfort in een energiezuinige woning.

In de komende jaren zullen we steeds meer geconfronteerd worden met uitputtende energiebronnen als fossiele brandstoffen. Met elkaar zijn we hard op zoek naar alternatieve manieren om huis en bedrijf te verwarmen, verkoelen en aan de stijgende vraag naar elektriciteit te voldoen. 

“Iedere euro energie die niet via het dak ontsnapt,
hoeft niet opgewekt te worden”

Opwekken én isoleren

Geld lijkt soms geen rol te spel te spelen als het gaat om warmtepompen, zonnepanelen, omvormers, zonnecollectoren en andere elektrische energie opwekkers. Neem bijvoorbeeld de warmtepomp, deze is alleen geschikt voor nieuwere huizen die goed geïsoleerd zijn. Daar zit u dan, met uw prachtige jaren 30 woning, in de kou.

Andere manieren van verwarmen, de energietransitie en behoefte aan comfort vragen om een meervoudige aanpak. Daarmee is er minder energie nodig om te koken, douchen en verwarmen wat zorgt voor een efficiëntere energiehuishouding. 

Laten we ons vooral niet blindstaren op de energiekant, houd ook rekening met de bouwtechnische kant; isoleren.

Hoe pak ik dit aan?

Dat een vloerverwarming niet efficiënt gaat werken in vloer die niet van onderaf geïsoleerd is kunnen veel mensen zich nog wel bedenken. Maar weet u bijvoorbeeld hoe er in 1960 geïsoleerd werd? Kent deze bouwperiode spouwmuren en spouwisolatie en wat is de isolatiewaarde van het materiaal in het dak. Door jarenlange ervaring in de bouw kunnen we uitstekend het grote plaatje in beeld krijgen en u van de juiste adviezen voorzien. 

Eigenlijk komt het er op neer dat verduurzaming twee keer zoveel oplevert bij een juiste toepassing. Dus enerzijds door zelf energie op te wekken en efficiënter te verwarmen en anderzijds door te isoleren waardoor de energiebehoefte daalt. 

Maak een adviesafspraak

Bezoek ons kantoor

Wij nodigen u graag uit voor een gesprek bij ons op kantoor*. U kunt hiervoor een afspraak maken via de button. Uiteraard zijn wij ook telefonisch en per mail te bereiken voor het maken van een afspraak.

074-2918083   Benninksweg 58 Hengelo   info@bouwbedrijf-dejong.nl

* Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. 

STUUR BERICHT